• Kategorie
  • 100 i więcej chłodników i zimnych zup

Wydawnictwo REA
Okładka TWARDA
Data publikacji 2007
Ilość stron 95
Autor Miazgowska Teresa
19.90 -20% 15.90
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
19.9
egz. Do przechowalni
Realizacja 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 16
Kurier 21
Dostępność Mało
ISBN 9788371419461

Chłodniki, stała pozycja w kuchni polskiej i zajmująca coraz więcej miejsca w kuchni światowej, powracają do łask smakoszy. Są to bowiem, wbrew pozorom, świetne, smaczne, zdrowe, często dietetyczne, łatwe do przygotowania, niedrogie i bardzo eleganckie zupy całoroczne. Chłodniki to przede wszystkim bomby witaminowe. Wiele z nich przyrządza się z surowych warzyw i owoców, połączonych z jogurtem, kefirem, zsiadłym mlekiem, czy maślanką, a niekiedy również z alkoholem. Te chłodniki mogą spełniać dwa zadania. Mogą być elegancką, słodką zupą, którą bardzo lubią dzieci, ale też nie mniej eleganckim deserem.

Nie tylko produkty mleczne mogą być bazą dla chłodników. Można je również przygotowywać na kwasie chlebowym, burakowym lub od kiszenia ogórków. Bardzo smaczne, zdrowe i pożywne są chłodniki przyrządzane na rosołach i bulionach z mięsa, drobiu i ryb. A jak to się robi dowiedzą się Państwo z tej książki.

Chłodniki podawane na uroczystych, eleganckich przyjęciach, pomiędzy przystawką, a głównym daniem są nie tylko atrakcyjnym przysmakiem, ale również ważnym akcentem dekoracji stołu wprowadzającym ponadto apetyczny, piękny, świeży zapach.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Wydawcy